Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Το πέταγμα της βασίλισσας- Μέλισσα και λογοτεχνία

Ο Τόμας Ελόι Μαρτίνες είναι ένας πολύ γνωστός συγγραφέας της Αργεντινής. Είναι μόνιμος αρθρογράφος γνωστών εφημερίδων του Μπουένος Άιρες και των New York Times. Τα βιβλία του «Ο τραγουδιστής των τανγκό», «Περόν» και «Σάντα Εβίτα» έχουν μεταφραστεί σε 36 γλώσσες.

Tο μυθιστόρημά του "Το πέταγμα της βασίλισσας" έχει πάρει τον τίτλο του από τη γνωστή τελετουργία ζευγαρώματος της βασίλισσας των μελισσών, που γίνεται 1 ή 2 φορές κατά τη διάρκεια της ζωής της. Επτά ημέρες μετά την εκκόλαψή της η βασίλισσα πετά έξω από την κυψέλη, στους χώρους συγκέντρωσης των κηφήνων, όπου ζευγαρώνει συνήθως με 8-12 κηφήνες, στον αέρα και σε ύψος 25 μέτρων περίπου, με θερμοκρασίες μεγαλύτερες από 20 C, με ταχύτητα ανέμου μικρότερη από 28 χιλιόμετρα την ώρα, κατά τις απογευματινές ώρες. Το ζευγάρωμα αυτό διαρκεί 5-18 λεπτά.

Στην ιστορία του Μαρτίνες κυριαρχούν 2 πρόσωπα. Η Ρέινα Ρέμις, άγνωστη αρχικά δημοσιογράφος, και ο δόκτωρ Καμάργο, διευθυντής της μιας από τις δυο μεγάλες εφημερίδες της πόλης, στην οποία εργάζεται η Ρέιμις. Η συνέχεια στις σελίδες του...

Δεν υπάρχουν σχόλια: